منیزیم یکی از مهمترین ریز مغذیهای مورد نیاز بدن بوده و به طور میانگین وجود 25 گرم از این ماده معدنی در بدن هر فرد ضروری میباشد که از این میزان نیمی در بافت استخوانی بدن مورد استفاده قرار میگیرد. کمبود این ماده مغذی در کهنسالان و افرادی که از سوء تغذیه رنج میبرند، شایعتر است. منیزیم در مواد غذایی به وفور موجود است و در صورت پیروی از یک رژیم متعادل بدن میتواند به مقدار کافی از این ریزمغذی حیاتی را دریافت کند. از جمله خوراکیهای حاوی منیزیم عبارتند از: دانه تخم آفتابگردان، بادام، دانه کنجد، اسفناج، بادام زمینی، غلاتـ، شیر سویا، لوبیای سیاه، جوی دوسر، کلم بروکلی، کره بادام زمینی، میگو، برنج قهوه ای، لوبیا، شیر گاو، موز
کمبود منیزیم مشکلات بسیاری برای سلامتی افراد در پی دارد که در مقاله ذیل به پارهای از آنها اشاره میکنیم.
6 علامت هشدار دهنده کمبود منیزیم
- بیماریهای قلبی
منیزیم یکی از مهمترین الکترولیتهای محلول در پلاسما است که نقش مهمی د رانتقال سیگنالهای اکلتریکی بدن و قلب ایفا میکند و کمبود آن منجر به آریتمی یا همان تپش نامنظم و کمبود شدید این ماده معدنی حتی منجر به سکته قلبی و مغزی میشود. در مقابل مصرف منظم و مناسب منیزیم منجر به کاهش ابتلا به نصلب شرایین شده و حتی بلافاصله آن پس از حملات قلبی، خطر مرگ و میر را کاهش میدهد.
- مقاومت به انسولین و دیابت
نقش منیزیم در فرایند متابولیسم کربوهیدرات ها و گلوکز بسیار حیاتی است و مصرف آن تاثیر شایانی روی کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای دیابتی را دارد. به طوریکه در ازای مصرف هر 100 میلی گرم منیزیم خطر ابتلا به دیابت نوع دو تا 15 درصد کاهش مییابد.
- افسردگی
منیزیم یکی از مهمترین ریزمغذیهایی است که کمبود آن در دراز مدت خطر جدی ابتلا به بیماری افسردگی را در پی دارد. براساس تحقیقی در بیمارستان روان پزشکی کرواسی، بسیاری از افرادی که در اثر افسردگی، خودکشی کرده بودند دچار کمبود شدید منیزیم بودند.
- پوکی استخوان
وجود مقادیر کافی از منیزیم در بدن برای سلامت استخوانها حیاتی است زیرا این مادهای معدنی، نقش همراه در جذب کلسیم و فعالسازی ویتامین D در کلیهها را دارد. همچنین منیزیم باعث بهبود و افزایش تراکم استخوانی میشود که در نهایت خطر پوکی استخوان را کاهش میدهد.
- زنگ زدن گوش یا کمشنوایی
شاید باورتان نشود اما کمبود میتواند به ایجاد صدار ناهنجار وزوز و زنگ زدن مداوم گوش گردد که متاسفانه این بیماری سریعاً در حال شیوع میباشد. کمبود منیزیم حتی میتواند باعث کمشنوایی گردد. مصرف مقادیر مناسب منیزیم باعث جلوگیری از تشکیل رادیکالهای آزادی میشود که باعث ناشنوایی افراد میشوند. وزوز گوش یا صدای زنگزدن مداوم گوش و نیز کمشنوایی از علائم شایع کمبود منیزیم است. مطالعات کلینیکی نشان دادهاند که مصرف مکملهای حاوی منیزیم طی سه ماه به بهبود شنوایی افراد کمشنوا یا ناشنوا کمک کرده است.
- سنگ کلیه
مصرف مقادیر بالای کلسیم و عدم رعایت رژیم متعادل غذایی میتوانند منجر به ایجاد سنگهای کلیه شوند اما خبر خوب آن است که با مصرف مقادیر مناسب منیزیم در رژیم غذایی میتوان از بروز این عارضه پیشگیری کرد. طبق پژوهشهای صورت گرفته توسط محققان سوئدی منیزیم با اتصال به یون اگزالات و جلوگیری از چسبیدن کلسیم به آن مانع از تشکیل سنگهای کلسیمی شده و میتواند خطر ابتلا به بیماری سنگ کلیه را تا 90% کاهش دهد.
ثبت ديدگاه